Waarom slapen wij?


Slapen is van belang voor iedereen

We slapen om de indrukken, die we overdag hebben opgedaan, te ordenen en een plaats te geven in ons onderbewustzijn. We rusten uit om alle lichamelijke vermoeienissen van ons af te laten glijden en`s ochtends weer fris aan een nieuwe dag te beginnen. Die gedachte heerst bij ons team om u weer ten volste te kunnen laten genieten van uw nachtrust, een goede nachtrust is noodzakelijk, om uw accu weer op te laden zowel geestelijk als lichamelijk.

Dus wat er ook gebeurt, u zal goed moeten slapen om weer goed te kunnen functioneren en in deze maatschappij wordt er nogal wat verwacht van de mensen, ongeacht hoe uw gezondheid in elkaar steekt, maar zorgt u er in ieder geval voor dat het slaapsysteem past bij u en uw dagelijks leven.

Slaapproblemen?


Laat u adviseren

De oorzaken van slaapstoornissen zijn even talrijk als verschillend. De aanschaf van een goed bed betekent voor sommigen een duidelijke verbetering van de kwaliteit van het slapen. Bijvoorbeeld doordat u minder vaak gewekt zult worden door tintelende ledematen of pijn in de rug. Het gevoel van geborgenheid dat een goed slaapsysteem u geeft, kan maken dat u zich rustiger voelt en daardoor gemakkelijker en beter slaapt. Zich ontspannen voor het slapen gaan kan helpen bij slaapproblemen. Leest u ’s avonds graag, dan kan een bed met verstelbare mogelijkheden u het nodige comfort bieden, waarbij ook de rug zich beter kan ontspannen.

Kom tot rust


Zorg dat je zo weinig mogelijk draait tijdens de slaap

Gemiddeld draaien we tijdens onze nachtrust zo’n twintig keer. Dat is heel normaal. Liggen we op een hard of te zacht bed, dan draaien we vele malen meer. Dat is vermoeiend tijdens de slaap. Hoe komt dat gedraai? Op bepaalde plekken veert het bed niet voldoende met de lichaamshouding mee. Op die plekken wordt het lichaam pijnlijk. Om die pijn te verlichten, nemen we al slapend een andere houding aan. En dat is verspilling van energie.