Kiezen van een juiste bedbodem


Iedereen heeft zo zijn slaapgewoonten

Het kiezen van het juiste bed is dan ook meer dan een kwestie van ‘even proefliggen’. Er moet meer inzicht verkregen worden in het slaapgedrag. Een warme slaper heeft bijvoorbeeld een ander matras nodig dan een koude slaper. Moet het bed verstelbaar zijn? Wordt het bed gedeeld met iemand die volstrekt anders van lichaamsbouw is? Daarom beginnen we eerst met uitgebreid vragen stellen en luisteren zodat u daarna zeer uitgebreid en doelgericht kunt proefliggen.

Functie van een goede bodem


Voldoende ondersteuning

Iedere rug moet goed worden ondersteund tijdens de nachtrust tenslotte hebben we veel afwijkende vormen van de rug. Goede CONFORMITEIT betekent hier voldoende ondersteuning van de wervelkolom. Oudere mensen mensen bij wie de nekwervelkolom vaak meer naar voren gebogen is, hebben ter een ondersteuning een dikker kussen nodig. Het is ook mogelijk bij bepaalde bedden de schouderzone wat te laten zakken, zodat op deze wijze ondersteuning plaatsvindt. Bij mensen met een holle onderrug moet het bed er voor zorgen dat deze holte wordt opgevuld en de rug ook hier wordt ondersteund.

Personen met een afwijkende vorm van de rug zijn veelal gebaat bij een bed dat op de persoonlijke lichaamsbouw afgesteld kan worden. Een verstelbare lattenbodem is hiervoor erg geschikt. Neemt u wel de tijd om de verschillende mogelijkheden uit te proberen en laat u zich uitvoerig adviseren.

Voor een meer specifieke ondersteuning is een lattenbodem uitermate geschikt. Deze zijn leverbaar met instelbare nek, lumbaalsteun en eventueel beenverhoging. Uiteraard kan het geheel elektrisch verstelbaar geleverd worden.

Het begint bij de basis


Uw nachtrust staat centraal

We onderscheiden een drietal verschillende types bodem. Te verstaan de lattenbodem, de spiraalbodem en de boxspring. Alle drie met verschillende eigenschappen.