Het belang van een goed dekbed


De juiste keuze dekbed is essentieel

Net als het matras en het kussen is de keuze van het juiste dekbed essentieel voor een goede nachtrust. Wordt u ’s nachts regelmatig wakker omdat uw dekbed niet goed ventileert of juist te veel warmte laat verdwijnen? Ga op zoek naar het dekbed dat bij u past!

De kwaliteit en het comfort van een dekbed worden bepaald door de juiste combinatie van vulling, tijk en stiksel. De vulling bepaalt de warmtegraad, het gewicht, de vochtregulatie en het comfort. De tijk moet goed ademend zijn en vocht kunnen doorlaten en het stiksel zorgt ervoor dat de vulling op zijn plaats blijft waardoor het dekbed zich optimaal om uw lichaam voegt.

Warmteklasse


Niet te warm, niet te koud

Zoals we allemaal weten, heeft Nederland niet echt een constant klimaat. Sommige zomernachten kunnen erg warm zijn, sommige winternachten ijskoud.

Het hele jaar door onder hetzelfde dekbed slapen is voor de meeste mensen dus geen optie. Een vier seizoenen dekbed is een goede optie. Dit dekbed bestaat eigenlijk uit verschillende dekens, die u afhankelijk van het seizoen aan elkaar kunt koppelen. Zo kunt u kiezen uit een licht wollen dekbed voor in de warme periode, en een zwaarder dekbed voor in het voor- en naseizoen. Door deze twee seizoen dekbedden aan elkaar te koppelen, ontstaat een heerlijk warm deken voor in de koude winternachten.

Materiaal


Een persoonlijke kwestie

Dekbedden zijn er in allerlei materialen en soorten. De keuze voor wol, dons, synthetisch of katoen is vooral een persoonlijke kwestie. Welk vulmateriaal u ook kiest, zorg ervoor dat het materiaal kwalitatief hoogwaardig is. Wanneer je kiest voor één dekbed voor het hele jaar, is wol een goede optie. Wol ademt namelijk als de beste. Wollen dekens zijn ideaal in het regelen van een aangename lichaamstemperatuur. In de winter beschermt wol het schaap tegen de kou, maar in de zomer zorgt het juist voor verkoeling. Dit werkt hetzelfde met het wol in een kwaliteitsdekbed.

Vulling, tijk en stiksel daar gaat het bij dekbedden om


Lekker behaaglijk onder het dekbed

Altijd op temperatuur, ongeacht de buitentemperatuur. De ingredienten daarvoor zijn: vulling, tijk en stiksel. Zo ontstaat altijd het persoonlijke dekbed. Volledig volgens wens. De vulling verzorgt de warmte en de ventilatie, de tijk en stiksels de souplesse.