Het matras dat bij je past...


mag je eigenlijk niet opmerken

Het bed wordt gevormd door de bodem en het matras. De keuze van uw matras wordt o.a. bepaald door uw gewicht, postuur, uw slaapgedrag en de bodem. Matrassen zijn niet alleen gewichtsverdelers, zij ondersteunen en geven ruimte waar nodig. Het matras voert ook het vocht af en het ventileert tijdens de slaap. Eigenlijk moet je het matras niet eens opmerken.

Het matras bepaalt ook een groot deel van het slaapcomfort. Daarom kiezen wij als Hartman Bedden uitsluitend voor matrassen met een een kern van hoogwaardig materiaal, zoals latex, comfortabele pocket-vering of binnenvering. Meestal voorzien van een ingebouwde schouder-comfortzone. Praktisch alle matrassen kunnen uitgevoerd worden met een anti-allergie afdekking.

Conformiteit


Voorkom rugklachten met het juiste matras

Bij het staan en zitten wordt de natuurlijke vorm van de wervelkolom voor een groot deel in stand gehouden door de gewrichtsbanden en de rugspieren. Dit vergt inspanning, want er moet constant tegen de zwaartekracht worden ingewerkt.

Wanneer bij het liggen de rug voldoende wordt ondersteund, nemen matras en bedbodem de taak van banden en spieren als het ware over. Deze kunnen zich daardoor ontspannen, hetgeen een essentiƫle voorwaarde is voor een gezonde slaap. Om aan te geven in hoeverre de combinatie van bedbodem en matras in staat is uw lichaam te ondersteunen, is het begrip conformiteit ingevoerd.

Een bed (matras en bedbodem) heeft een goede conformiteit wanneer de gehele wervelkolom voldoende wordt ondersteund met behoud van zijn natuurlijke vorm. Ligt u op een slecht conformerend bed dan wordt uw wervelkolom in een onnatuurlijke houding gedwongen. Met name wanneer u reeds een zwakke rug heeft, kan dit gemakkelijk tot rugklachten aanleiding geven of deze doen verergeren.

Ondersteuning waar nodig


Uw nachtrust staat centraal

Diverse soorten matrassen in onze collectie: Polyether, koudschuim, visco-elastische schuim, combinatie schuimen, latex, pocktetvering, bonnelvering en Geltex.